Frågestund!

j Inlägget publicerat:2008-06-30 klockan 14:04:38||Kommentarer (1)
jjNu ska jag ha en frågestund! De kommer gå till såhär. Ni får skicka frågor till mig , vilka frågor som helst. Och jag svarar så bra jag kan på dem , och lägger ut svaren om ca 3-5 dagar här på bloggen. Kommer att meddela närmare när fårgorna & svaren kommer. Man kan vara anonym eller välja att uppge sitt namn och bloggadress , som då kommer med i svaren. Kan vara roligt att veta vem som ställt vilken fråga. . Så det är bara att skicka frågor till mig. Frågorna skall skcikas till smurffen1@hotmail.com (min msn adress).

FRÅGA PÅ! Målet är att få massor med frågor.

Ett hav av rosor!

j Inlägget publicerat:2008-06-29 klockan 19:30:52||Kommentarer (0)
jj
Gratulationskramarna och rosorna svämmade över när jag komm ut från kyrkan. Men visst var de skönt att veta , att nu är jag konfirmerad. Efteråt sammlades de som var bjudan på lokalen där vi hade ställt igång. Alla åt och var glada och pratade och sådär. Jag fotade min blommor och sådär.  TACK! Ett stort tack till alla som deltog i min konfirmation. Jag räknade att jag fick 68 rosor  , alla i olika färger storlekar :-) Verkligen jättenöjd med min konfirmation.

ETT HAV AV ROSOR! TILL MIG!
                     

Konfirmation idag!

j Inlägget publicerat:2008-06-29 klockan 08:27:56||Kommentarer (0)
jj
Idag blir jag konfirmerad , kl 13.00.  Vi är 22 konfirmander iår :-) Efter kyrkam sammlas släkten för att fira och äta. Vilket skall bli riktigt roligt. Fotograferas skall jag göra 11.00. Jag har en gammaldagsrosa klänning av linnetypg och så är de ett sidenband :') Den är hur fin som helst. Sen har jag ett par vita klackskort till , och en sjal av sidenskifong ( stavning?). Håret har jag haft i papilliotter över natten , och har dom ännu där. Skall ta lösen dem och bara fixa så dee ser snyggt och sen sen spraya gärnet så att de håller. Vädret är inte riktigt på våran sida ... de är mulet och regnar imellanåt . Hoppeligen kommer de att bli sol.

Hemma från lägret!

j Inlägget publicerat:2008-06-28 klockan 15:21:31||Kommentarer (0)
jj
Tjolahopp i regnet (de regnar hos mig)!
Igår kom jag he från konfirmationslägret , vilket var jätteskönt. De var väll inte sådär jätteroligt på lägret som man kanske hade förväntatat sig. Men visst fanns de roliga stunder också , som kvällarna och nätterna. Vi hade övning i kyrkan idag , de gick bra. Jag skall gå längs fram eftersom jag är korttast , hoppas jag kommer ihåg allting bara :P Men de gör jag nog. Snart ska vi åka och fixa med bord och stolar , dukar och sånt där vi ska ha " festen" efter kyrkan . Kl 13.00 imorgon skrider 22 konfirmander in i kyrkan. Nu måste jag dra. Hejdå! Ha de bra!

Packar väskan igen!

j Inlägget publicerat:2008-06-22 klockan 13:46:42||Kommentarer (7)
jj
Hej! Nu packar jag väskan igen , för imorgon beger jag mig på konfirmations läger tills på fredag. Känns som jag flyttar omkring , kom just hem från Åland ju , och har hunnit få allting tvättat och sådär.Stressigt värre , men skoj också. I söndag blir det konfirmation för min del , men först är det ju lägret. Kl 9.00 imorgon stuvas allas konfirmanders väskor in i bussen och vi beger oss mot Ramsdal , där vi ska vara. De är en lägergård , på ett jättefint ställe. Skall se till att ha kameran laddad. Ni kan räkna med lite bilder när jag kommer hem :-) Vet inte hur mycket jag hinner fota , så. Men lite bilder skall jag väll allt få endå. Nu måste jag börja packa! HA EN KONONBRA VECKA!

Djuren på Åland!

j Inlägget publicerat:2008-06-21 klockan 16:13:28||Kommentarer (1)
jj
Jag fick några djurbilder också  från resan, tex. på svanen som simmade riktigt nära bryggan på grillkvällen , igelkotten nere vid stranden , och påfåglarna som gick lösa på lilla holmen.  Här kommer bilderna.

Bilderna är i minatyrfortmat , klicka för att se större.

                
Svanen vid bryggan               Ungarna , tre av sju.              Påfågel hanen                         
Mamma och unge               Igelkotten igge.                 Påfågel honan                
 

Ny layout!

j Inlägget publicerat:2008-06-21 klockan 11:11:07||Kommentarer (0)
jj

Tjabba såhär på söndag!
TREVLIG MIDSOMMAR i efterskott , eftersom jag inte hann önska er det igår pga tidsbrist. Nu har jag gjort min första layout i Photoshop. Vad tycks ? Inte värdens snyggaste , men jag är själv rätt nöjd med den. Har laddat ner en testversion på 30 dagar , och jag har 16.on kvar. Så jag får väll göra massor med olika nu , så jag har sedan när provtiden går ut. Jag kännde att jag ville designa om här inne , och nu är det gjort.  Alla kommentarer  tar emot med öppna händer. Så varför inte slänga en liten kommentar ??

Koll med bloggkoll!

j Inlägget publicerat:2008-06-20 klockan 11:57:28||Kommentarer (1)
jj


Har du svårt att komma ihåg vilka bloggar du har tyckt bättre om än andra ? Använd då bloggkoll. Bara att klicka på " Följ bloggen" ikonen som finns i varje inlägg , om du vill hålla koll på just min blogg.

Äntligen hemma igen!

j Inlägget publicerat:2008-06-20 klockan 08:27:11||Kommentarer (1)
jj

Hej på dig!
Så himla skönt att vara hemma igen , efter veckan på åland. De var riktigt roligt nog , fotboll var lixom grejjen eftersom min lillebror spelade i Alandia Cup 2008. Men det fanns nog tid att shoppa och bara njuta av stugan och omgivningen där omkring.  Våra pojkar var jätteduktiga under turneringen. De kom 2.a i sin grupp och gick vidare till dom 16.on bästa av 72 lag (+ flicklagen) , vilket är jättebra med tanke på att de är en liten förening och vi var där med två lag :') Så dom kan kännasig riktigt stolta. Tyvärr förlorade dom matchen mot OJK som skulle ha tagit dom vidare till de 8.a bästa , men bra såhär också. Här kommer två  bilder från resan. (Mera bilder kommer nog)

      
Vi åkte med Viking Line                  Bodde i Rundbergs stugor

Let´s go!

j Inlägget publicerat:2008-06-13 klockan 16:51:59||Kommentarer (0)
jj
Let´s go , kapten!
Så härligt! Imorgon bär det av ,till åland. Skall bli så himla skönt att komma iväg.  Vi skall på i en stuga :') Stranden ligger inte långt ifrån , det vill säga om man alls vågar sig i eller om de är så kallt. Hehe. Nu är allting , nästan , packat och klart för avfärd. Kl 6.00 imorgon stuvas väskorna in i bilen ,förhoppningsvis ( vi har mycket packat) och vi kör mot hamnen.  Jag vet inte hur det bli med bloggmöjligheterna under veckan på åland , men om vi inte hörs före det.
HA EN UNDERBAR VECKA OCH NJUT!

PS!  Massor med bildern kan ni vänta er efter resan.

Packning

j Inlägget publicerat:2008-06-12 klockan 18:03:56||Kommentarer (0)
jj
Hallojsan!
Idag har jag ägnat mig åt att packa nästan klart till ålandresan som sker på lördag morgonen . De är bara några småskaer som fattas nu. Men jag kan säga att min kappsäck är full , man får trycka riktigt ordentligt när man skall ha fast den. HaHa! Kanske inte undra på ? Vi ska vara där från lördag - torsdag , och jag har en liten kappsäck . Men de gick :-) 
Mamma har lakanen , och sådannt i sina väskor , eftersom vi ska bo i en stuga så . Ska bli hur kul som helst att åka iväg på lördamorgonen , tidigt. 

I min kappsäck finns (just nu ) :
Jeans shorts
2 Kaprin
Mys byxor
Jeans
Min vinddräkt (rock och byxor)
Bikini
2 böcker
2 Frida -tidningar
2 handukar ( en lite & en stor)
Nattlinne
4 t-shortor
1 shorta
1 långärmad jumper
Nesesär ( deodorant , parfym , puder , finnstick , handsalva , läppglans )
(Rengöringstvål
Bodylotion)
Underkläder
Sockor ( låga , och vanliga)
Spelkort

Dethär skall ännu dit :
Tandbortse
Tandkräm
Borste
Allergimediciner
Flisen ( en tunnare "rock" av flistyp , typ , vet inte vad ni kallar de i sverige)

(I handväskan på båten
Kameran ( i skild kameraväska)
Telefonen
Pålnboken)

Värkar jag ha glömt nånting viktigt ? Påminn mig då , tack!

Boknörd ?

j Inlägget publicerat:2008-06-11 klockan 13:06:15||Kommentarer (1)
jj

Tråk väder!

j Inlägget publicerat:2008-06-11 klockan 08:17:53||Kommentarer (0)
jj

Goodmorning people!
Börjar inte jobbet idag förren kl 15.00. Har ledigt tills dess. Hon som också sommarjobbar där skulle få prästen på besök så hon måste komma på morgonen , eftersom prästen skulle infinna sig hos henne kl. 17.00. Vi går i skrifskolan båda två , och vår präst kommer på besök till alla före lägret med information , och läroboken . Men de är skönt att ha ledigt på dagen också , fast föredrar nog att jobba 10 - 14 istället. 

Nu är de inte länge kvar till Ålandsresan . Okej , 3 dagar om man räknar med idag. Men de går nog fort , förhoppningsvis. Måste börja packa imorgon lite smått. Hoppas att allting får plats i väskan bara.  Men de ska de nog få.

Ush! Mina inlägg är hur tråkiga som helst har jag märkt (efter 31 st) . Måste ta och förbättra mig och skriva lite bättre inlägg , intressantare för er att läsa.

Längre dag!

j Inlägget publicerat:2008-06-10 klockan 16:28:57||Kommentarer (0)
jj
Halloj i sommar rusket  !(hos mig iallafall)
Min dag på sommarjobbet blev två timmar längre idag pga. av att hon som annars jobbar där hade stregring. Men de var ingen panik. Andra sommarjobbaren kom en timme tidigare och jag var två timmare längre än vanligt. Så de redde vi upp hur enkelt som helst.

Vädret är inte sådär jättetrevligt. I morsse när jag steg upp regnade det och nu är de helt jättefuktigt och åska i luften. Få se bara när de skall braka loss. Åska är igentligen ganska mysigt. Eller hur ? Tycker du att åska är mysigt , varför/varför inte ?

Nya glasögon!

j Inlägget publicerat:2008-06-09 klockan 18:45:58||Kommentarer (1)
jj

Tjolahopp!
Idag hade jag tid till optikern inne i stan , eftersom min syn blivit märkbart sämre. Jag och mamma åker in till stan och optikern kollar mig , och konstaterar att jag behöver få nya glasögon. Så jag fick välja ettpar nya , som kommer om två veckor. Äntligen ska jag få se ordentligt igen! Haha! Har glasögon från tidigare ,men de är för lite styrka på dem . Skönt att få nya :-) Efteråt gick jag på stan , och jag hittade två par jeans shorts och så lånade jag tre böcker på bibban också! Lite sommarläsning skadar inte. Ja ni! Hur har er dag varit då ??

I böckernas värld!

j Inlägget publicerat:2008-06-08 klockan 16:30:27||Kommentarer (1)
jj
Hej hopp!
Jag har just kommit in från att ha luggit ute i stolen och läst. Så skönt att bara koppla av.Läser av av ammas gamla ungdomsbäcker , pyrt , Jolly! Jag kan redan konstatera , efter tre kapitel att många skratt utlovas om du nångång läser denna bok. Jolly är en tjej som klantar till det mesta för det mesta , och hela tiden!

/ Cecilia!

Uppträdandet igår!

j Inlägget publicerat:2008-06-08 klockan 11:51:12||Kommentarer (2)
jj
Tjenare i blåbärsskogen!
Min dansgrupp uppträdde igår , vilket gick hur bra som helst. Alla kunde vi vår sak. De var lite klatt bara , eftersom de blåste och var senst på kvällen. Min mamma fick ett uppdrag att fota när vi dansade. Hon lyckades faktiskt få några  bilder :') Här kommer några av dem! Ha en underbar söndag!

Bilderna är i minatyr format! Kilcka för att se bilden större!

                  
Dansande fötter                                 Dansare  i action.

Godnatt från mig!

j Inlägget publicerat:2008-06-07 klockan 21:44:30||Kommentarer (0)
jj


- Sweet dreams!

Upptränade med dans!

j Inlägget publicerat:2008-06-07 klockan 18:20:59||Kommentarer (0)
jj

Hola i sommardagarna!
Om en  timme och en halv timme ska min dansgrupp träffas för att förbereda oss för vårt uppträdande ikväll halv tio tiden. Kanske ni undrar för vem vi skall uppträda. Jo , det är så att de ordnas årligen en runda som körs med motorcycklar hela dagen och efteråt bukrar de vara programm  ,och vi fick en förfrågan om vi ville uppträda. Och föreningen tackade ja! Fyra danser skall vi dansa. Ska bli skoj att dansa . Linedace är danstilen vi håller hoss till.! Yiiihaa! Önska mig och mina dans vänner lycka till ikväll!

Designar om!

j Inlägget publicerat:2008-06-07 klockan 11:12:55||Kommentarer (1)
jj
Tjolahopp glaopp!
Sitter just nu och fixar med bloggen , håller på att designa om lite! Men det kräven mycket tålamod för ibland vill inte koderna som jag vill , vilken är synd. En liten bit på väg har jag iallafall kommit. Nu gäller det bara att fixa med lite färger och få till en snygg header och sådannadär små detaljer. Nu ska jag nog fortsätta.

Söta små liv!

j Inlägget publicerat:2008-06-06 klockan 18:53:44||Kommentarer (2)
jj
Hej fredagsfrej! (Haha vilken inledning)
I onsdags var jag och fotade kattungar - tre veckor gamla. Lovade ju att visa bilder på dem , och nu har jag lat som jag är äntligen lagt in bilderna på datorn och tagit mej en närmare titt på dom . Så här kommer resultatet! Njut av de små söta liven! Du måste hålla med om att dom är söta ?

Bilderna är klickbara!
(Klicka för att se bilden större.)
Bilderna blir av nån konstig anledning pixligare  (katternas päls är suddig typ) när man laddar upp dem till blogg.se! Inget jag kan göra.På min dator är bilderna bättre kvalitet,


      

Godmorgon!

j Inlägget publicerat:2008-06-06 klockan 08:04:08||Kommentarer (0)
jj
Godmorgon sockertopp!
Har du sovit gott ?? Jag har sovit så jag känner mig helt utvilad :') En härlig känsla.  Ursäktar för att jag inte uppdaterade igår , men hade fullt upp igår . Jag var på jobb från 10 - 14 och direkt efter åkte jag , mamma , pappa och köpte halsband och dyl. till konfirmationen , sen hem och äta , sen till hälscentralen med min sjuka tå och uppsvällda fot , och sen på dans , ush ush! De var min dag. Jag hann inte ens ha på datorn igår. Idag skall de inte bli lika stressigt , ska först på jobb till 11 och jobbar väll till 16. Sen är det helg , och inte länge kvar till ålandsresan heller. Ska snart hoppa i dushen och klä på mig , men ska ladda upp bilderna på katttungarna till datorn först. 

HA EN UNDERBAR DAG!

Kattungar fotade!

j Inlägget publicerat:2008-06-04 klockan 18:08:31||Kommentarer (1)
jj
Tjenare i den ljumma sommarkvällen!
Jag kom just hem från att ha fotat fyra kattungar , tre veckor gammla.Dom var hur söta som helst. Har inte fått in fotona till datorn ännu men såfort jag fått de lovar jag att sätta in dom här , nån av dem iallafall. De blev rätt så många bilder. Härligt det.  Hoppas på att kunna få fota dem när de blivit lite äldre och mera nyfikna. Nu sov de mest. Men söta var de endå. Kattungar är bland de härligaste som finns. <3

Ut i solen!

j Inlägget publicerat:2008-06-04 klockan 13:16:03||Kommentarer (0)
jj
Halloj där borta!
Solen lyser och allting känns så härligt. Ska nog bege mig ut en stund nu. varflr sitta inne när vädret här hur underbart som helst ? Kan man ju verkligen fråga sig. Har haft prästen på besök idag också . Haha! Jag går ju i skriftskolan så han hämtade läroboken och berättade om lägret vi skall på snart. Jaja! För att han skulle komma hamnade jag sluta en timme tidigare från jobbet också. Hmfp! Dagen gick annars bra , igen! Diskade , torkade bort , plockade bröd , lagade glass , handlade , tvättade glasslådor , kokade kaffe  var dagens sysslor. Nej nu sla jag gå ut. Hejdå!

HA DET UNDERBART I DET SOLIGA VÄDRET!

Trivs bra!

j Inlägget publicerat:2008-06-03 klockan 15:23:25||Kommentarer (0)
jj
Hej på dig sockersöta du!
Hur ärvädret hos dig ? Här hos mig är det halvmulet , men annars varmt. De är så härligt med sommarlov. Dagen på jobbet gick hur bra som helst också! kuligt värre. Kommer att få min lön varje vecka. Ska försöka att spara! Vi får se hur det går med den saken. Haha! Jag skall verkligen försöka att inte slösa upp så mycket på en gång!  :-) Man kan säga att jag trivs bra på cafe.

Hur har din dag varit ??

Dagen på jobbet!

j Inlägget publicerat:2008-06-02 klockan 16:12:50||Kommentarer (0)
jj
Tjenare i sommarsolen!
Min första dag på jobbet var riktigt rolig , faktiskt. När jag kom dit fick jag börja med att städa upp lite i glasskiosken och moppa golvet där och ordna de snyggt som jag ville ha det. Därimellan städningen sålde jag någa glassar också.  När jag var klar där gick jag in och fick instruktioner om hur diskmaskinen , kaffekokaren funkade. När maten kom var det full rumba , massor med folk. Då skötte jag om disken och såg till att de fanns tallrikar rena och sådär , och imellan ut i kiosken , hade hjälp såklart av en rysse. Gick jättebra att kommunisera med henne som pratade ryska , ytterst lite engelska och finska. En ganska rolig sak var när hon frågade om jag ville ha nått att äta , så sade hon " Do you want nam namn". Då började jag småskratta för mig själv. Sen kom Anna på jobb , och jag fick göra tre olika sorters smörgåsar , gå till butiken och handla lite saker , innan jag sen skulle bege mig av hem. Imellan allting så sålde jag glassar , torkade bord och sådär. Han som äger cafe skötte kassan och hjälpte mig , och fixade igång maten och sådär. Riktigt nöjd med dagen!

På cafe´!

j Inlägget publicerat:2008-06-02 klockan 08:12:38||Kommentarer (0)
jj
God morgon! Har du sovit gott ??
Det har jag gort enda till klockan min ringde 8.30. Dags att stiga upp. Skall första dagen på mitt sommarjobb idag , på cafe´. Skojsigt skall de bli , hoppas jag trivs där.  Men de tror jag nog.  Börjar först kl. 10.00 , och jobbar 4 timmar så jag slutar 14.00. En passligt lång dag för mig som sommarjobbar första sommaren ( Jag är 14.on).  Uppdaterar er om hur dagen gick när jag kommer hem. Ciao! Ha en underbart skön måndag people.

Första dagen!

j Inlägget publicerat:2008-06-01 klockan 12:06:39||Kommentarer (0)
jj
Kan det vara sant ? Känns helt overkligt, de är första sommarlovs dagen idag. Helt härligt att veta att man har hela 2 månader och 2 veckor ledigt nu. Tiden kommer nog inte bli lång. Har massor med planer för sommaren 2008. Jag skall sommarjobba två veckor i Juni , och hela Juli , en vecka till åland , en vecka på läger , bli konfirmerad , till borgbackem , simma , sola , shoppa , cyckla , slappa , fira midsommar , och annat som jag inte har en aning ännu. Men de är så sköönt. Imorgon ska jag första dagen på sommarjobbet mitt , kuligt värre. För er som inte redan vet så skall jag jobba på ett Cafe i sommar. Läängar till ålands resan och att bli konfirmerad , då man får gör asig fin och sådär. Nu är det SOMMAR!